Leiekontrakt

Leiekontrakten beskriver vilkårene for å leie hos SiO Bolig. Gjeldende leiekontrakt og vedlegg finner du nederst på denne siden.

Kontrakt

Hvis du får tilbud om studentbolig, vil du få beskjed på e-post om at kontrakten din ligger på Min side.

Vil du ha boligen må du skrive under på kontrakten, og laste den opp innen fristen datert på tilbudet du har fått fra oss. Ellers går den videre til den neste på ventelisten. Det er ikke mulig å overføre kontrakten din til noen andre.

Når du skriver under på kontrakten, bekrefter du også at du har gjort deg kjent med vedleggene som hører til. De finner du nederst på denne siden.

Hvis du ombestemmer deg og ikke ønsker boligen likevel, er det viktig at du tar kontakt med SiO Kundeservice så raskt du kan for å finne en løsning.

Kontrakten min utløper, men jeg vil bo videre

Hvis du ønsker å bo videre etter leiekontrakten din utløper, må du søke om ny kontrakt. Hvis kontrakten din varer til 31. juli eller 31. desember, sender vi deg tilbud om å søke om ny leiekontrakt noen måneder i forveien. Hvis kontrakten din utløper andre datoer, må du huske å søke selv.

Kontraktsutløp 31.7. eller 31.12.

Hvis leiekontrakten din går ut 31. juli eller 31. desember, vil du i de fleste tilfeller få tilbud om å søke om en ny leiekontrakt.

Vanligvis sender vi tilbud om å søke rundt oktober for de med kontraktsutløp 31. desember, og i april for de med kontraktsutløp 31. juli.

Søknadsskjema for ny kontrakt legger vi ut på Min side, og du vil få beskjed på e-post i god tid om hvordan du skal gå frem.

For å få ny kontrakt, er det en del kriterier som du må oppfylle. Disse kan du lese mer om i tildelingsreglene våre

Kontraktsutløp andre datoer

Hvis kontrakten din går ut på andre tidspunkt på året, er du selv ansvarlig for å søke om ny kontrakt. Vi anbefaler at du gjør dette i god tid, og senest 2 eller 3 måneder før kontraktslutt, tilsvarende oppsigelsestiden på boligen din.

For å søke, legger du inn en ny boligsøknad på samme boligtype som du bor i nå. Du velger ønsket kontraktstart fra dagen etter den nåværende kontrakten din utløper. Skriv også en kommentar i søknaden at du ønsker å bli boende i boligen din.

Hvis du ikke søker innen fristen, må du flytte ut når kontrakten din utløper.

For å få ny kontrakt, er det en del kriterier som du må oppfylle. Disse kan du lese mer om i tildelingsreglene våre

Si opp boligen

Hvis du ønsker å flytte ut før kontrakten utløper må du registrere oppsigelse av boligen din på Min side.

Oppsigelsestiden er på 2 eller 3 måneder avhengig av boligtypen du bor i. Den regnes fra den 15. eller den siste dagen i måneden.

I oppsigelsesskjemaet på Min side vil du se hvilke datoer du kan si opp kontrakten til.

Si opp kontrakten

Eksempel på oppsigelsestid

  • Du bor i en parbolig med tre måneders oppsigelsestid.

  • I dag er det 17. januar.

  • Kontrakten din i dag varer til 31. juli.

Hvordan vil oppsigelsestiden bli?

Fra 17. januar må du telle minst tre måneder frem i tid, altså til 17. april. Dette betyr at den første datoen du har mulighet til å si opp boligen din til blir 30. april.

Du kan også velge å si opp til senere datoer, for eksempel 15. mai, 31. mai og så videre frem til kontrakten din utløper 31. juli.

Husk at du må flytte ut senest innen klokken 12:00 på dagen den datoen du sier opp kontrakten til.

Slipper jeg å betale ut kontraktsperioden min hvis jeg flytter ut tidligere?

Du kan velge å flytte ut tidligere, men du må likevel betale husleie ut kontraktsperioden din. Det betyr at dersom du har sagt opp boligen din til 30. april, må du betale leie ut april, selv om du velger å flytte ut 16. april.

Hvis du ikke planlegger å bo ut hele kontraktsperioden din kan du vurdere å fremleie boligen til en annen student. Les mer om framleie her.

Jeg kom ikke inn på studiet

Er du ny student i Oslo, men kom ikke inn på et studie tilknyttet SiO?

Send oss dokumentasjon her på at du ikke har kommet inn innen 31. juli. Da avbryter vi leiekontrakten din.

Gyldig dokumentasjon

For eksempel opptaksbrev fra Samordna Opptak eller studiested som viser:

  • Ikke har kommet inn

  • Står på venteliste

  • At du har kommet inn et annet studiested

Må jeg betale noe?

Har du kontraktstart 1. august, betaler du ingenting. Har du kontraktstart før dette så betaler du til frem til og med 31. juli.

NB! Hvis du takker nei til studieplass i Oslo gjelder ikke denne regelen. Da kan du benytte forkortet oppsigelsestid i sommer. Bla ned for å lese mer om dette.

Forkortet oppsigelse

I perioden 15. juli - 15. august er det mulig å få forkortet oppsigelstiden på alle boligtyper.

Du kan si opp leiekontrakten til en av disse datoene:

31. juli: hvis du sier opp innen 15. juli

15. august: innen 31. juli

31. august: innen 15. august

Etter dette er det kontraktsfestet oppsigelsestid som gjelder.

Si opp kontrakten

Leiekontrakt og Vedlegg 1

Leiekontrakten og vedleggene inneholder viktig informasjon om utleieperioden, husleie, vedlikehold, regler og retningslinjer for bruk av boligen. Når kontrakten er signert av begge parter, og godkjent av SiO Bolig, er kontrakten bindende for både deg og SiO. For deg som skal flytte inn i studentbolig, er det derfor veldig viktig å lese og forstå disse dokumentene godt før du signerer dem.